Виберіть свою мову

Захист магістерських дисертацій - 2024

На кафедрі лазерної техніки та фізико-технічних технологій протягом 16-19 січня відбувся захист дисертацій здобувачів вищої освіти за освітньо-професійною програмою другого (магістерського) рівня вищої освіти «Інжиніринг зварювання, лазерних та споріднених технологій».

💥   💥   💥

 

m2024m

До захисту було допущено 9 студентів магістратури, які успішно виконали навчальний план.

У магістерських дисертаціях використані сучасні методи досліджень та розрахунків, наведені реальні, достовірні дані, які повністю відображають усі аспекти діяльності об’єктів дослідження, сформовані самостійні і оригінальні висновки та пропозиції, що є результатом кропіткої роботи студентів та їх наукових керівників.

Під час захисту доповіді дисертантів супроводжувались використанням мультимедійного обладнання, що надавало матеріалам досліджень наочності та дозволяло оцінити рівень підготовки кожної магістерської дисертації. Випускники давали ґрунтовні відповіді на запитання членів комісії.

Голова ДЕК професор кафедри Леонід ГОЛОВКО та члени екзаменаційної комісії завідувач кафедри к.т.н., доц. Олексій КАГЛЯК та к.т.н., доц. Віктор РОМАНЕНКО відзначили високий рівень підготовки магістрів та результатів їх досліджень, стабільну тенденцію підвищення якості магістерських дисертацій, актуальність, новизну та практичну спрямованість їх тематики, добросовісну роботу рецензентів та наполегливу працю наукових керівників.

m2024mc

Справді, звертає на себе увагу широта науково-технічних інтересів здобувачів, від вдосконалення вже існуючих технологій до розробки нових використань лазерів. Представлені магістерські дисертації відрізнялися як науковим спрямуванням, наприклад, дослідження впливу електромагнітного поля на процес лазерного спікання, або підвищення корозійної стійкості сталі за рахунок використання комбінованої лазерно-ультразвукової обробки, так і зорієнованістю на практичному використанні – це і розробка технологій обробки поверхонь, і використання лазерів для виготовлення елементів реактивних двигунів, і технології лазерного зварювання для ремонту парогенераторів АЕС.

Особливо високий рівень виконання та захисту магістерських дисертацій показали студенти Денис КУПЧАК та Наталія ШАМСУТДІНОВА, які отримали дипломи з відзнакою. Більше того, Наталію ШАМСУТДІНОВУ рішенням ДЕК рекомендовано до продовження навчання на третьому (освітньо-науковому) рівні вищої освіти (PhD).

Результати роботи ДЕК показали, що професорсько-викладацький склад кафедри лазерної техніки та фізико-технічних технологій готує висококваліфікованих спеціалістів з лазерних та споріднених технологій, які володіють глибокими теоретичними знаннями і практичними навичками у своїй сфері.

Голова, члени ДЕК і увесь колектив кафедри вітають випускників і дякують за продуктивну працю, наполегливість і натхнення у навчанні!

 s Ванца 1  
 s Коталевич 3  s Коталевич 5
 s Купчак 6  s Купчак 8
 s Купчак 10  
 s Кушнеренко 5  s Ототюк 3
 s Сідун 1  s Сідун 3
s Шамсутдінова 1 s Шамсутдінова 2
 s Шамсутдінова 5  s Шамсутдінова 7