Виберіть свою мову

Оновлення матеріальної бази

Завдяки співробітництву кафедри лазерної техніки та фізико-технічних технологій з ТОВ «МАШІНТЕХ», стейкхолдером освітньої програми "Інжиніринг зварювання, лазерних та споріднених технологій" (колишня «Лазерна техніка та комп'ютеризовані процеси фізико-технічної обробки матеріалів») відбулося оновлення матеріальної бази кафедри.

💥   💥   💥

Зокрема, навчально-наукові лабораторії кафедри отримали: 
  01
 

Лазерний гравер BODOR BCL-1610x є найпопулярнішою моделлю ось уже кілька років поспіль, його сучасний дизайн, легкість і простота управління, надійність і стабільність роботи, а ще й приваблива вартість - завдяки цим якостям дана серія набирає велику популярність у всьому світі.

BODOR BCL-1610x має велике прозоре вікно, розташоване над робочим полем для візуального контролю процесу обробки, електричний підйомний стіл, що дає можливість максимально швидко проводити обробку при різних товщинах матеріалу.

Контролер управління для налаштування режимів обробки зручно розташований на корпусі лазерного верстата, що дозволяє оператору верстата контролювати будь-які процеси.

З технічного боку, розробкою всіх верстатів займається R & D центр BODOR розташований в Швейцарії. Модель BCL-1610x настільки продумана до дрібниць, що обслуговування механіки і інших компонентів займе короткий проміжок часу, доступ до вузлів забезпечується з усіх боків верстата.

Додатковою перевагою даного верстата, є можливість обробки довгих матеріалів, завдяки відкидний кришці з тилового боку верстата.

  *  *  *
02 1 02 2 

Лазер для зварювання Alpha Laser ALM-300
Універсальність ALM вражає. Заготовку можна транспортувати до лазера, або лазер до заготовки. Це забезпечує мобільність всередині компанії або у клієнта.

Надзвичайно короткий час налаштування дозволяє відремонтувати та модифікувати широкий спектр машинних деталей, пресуючих інструментів та великих форм за допомогою ALM у будь-якому уявному місці.

ALM охолоджується повітрям і не вимагає додаткового охолодження.

Гідравлічні гальма фіксують лазерний промінь точно у бажаному робочому положенні.

Зварювання можна виконувати вручну за допомогою джойстика, напівавтоматично або за допомогою зовнішнього робочого блоку.
Додаткова гнучкість можлива завдяки унікальній цілі повороту та нахилу, яка дозволяє безперервно переміщати лазерний промінь на 40 ° від вертикалі до будь-якого напрямку.

  *  *  *
03 1 03 2 

Волоконний лазерний маркер Bodor BML-FT - це серія лазерних маркерів підлогового типу. Маркірувальник Bodor BML-FT є повноцінним робочим місцем - він має зручну робочу сталеву тумбу, на якій розташований вмонтований робочий стіл для розміщення виробів (можливе використання оснастки), панель управління верстатом, висувна полиця для клавіатури і миші, ящик для системного блоку з вентиляцією, а також кронштейн для монітора. Призначений для маркування різних матеріалів:
- будь-які метали і сплави
- пластики (ABS, PVC, PES і ін.)
- матеріали з гальванічним покриттям
- забарвлені і лаковані поверхні
- кераміка, композитні матеріали і вуглецеві волокна
- компаунд
- епоксидна смола
- карбід кремнію
- гума та шкіра
- граніт
- камені і кістки
- папір, ДВП і картон
- елекрокомпоненти

Тип випромінювача - ітербієвий імпульсний волоконний лазер MaxPhotonics
Потужність - 30 Вт, регульована від 1 до 100%
Ресурс роботи випромінювача - понад 100 000 годин
Мінімальний розмір знаків - 0,15 мм
Довжина хвилі лазерного випромінювання - 1,064 мкм
Частота імпульсів - регульована, від 20 до 30 кГц
Переміщення маркувальної головки - механічний привід
Поле обробки - 300 х 300 мм
Швидкість переміщення променя - до 7000 мм / с
Мінімальна ширина лінії - 20 мкм

  *  *  *
Обладнання працює: