Виберіть свою мову

Володимир Сергійович Коваленко

VS

30 квітня 2022 року на вісімдесят першому році пішов з життя

Володимир Сергійович Коваленко

Професор кафедри лазерної техніки та фізико-технічних технологій КПІ ім. Ігоря Сікорського, доктор технічних наук, заслужений діяч науки і техніки України, лауреат державних та іменних премій, заслужений професор КПІ, міжнародно визнаний український фахівець, який увійшов до першої десятки науковців світу, що почали впроваджувати лазери в технологічні процеси оброблення матеріалів. Володимира Сергійовича часто називали «містер лазер».

Шлях його професійного становлення був нерозривно пов’язаний з Київською політехнікою, яку він закінчив 1963 року й усе подальше життя залишався з нею як науковець і викладач. 1984 року з його ініціативи в університеті вперше в Україні відкрили інженерну спеціальність – «Технологія та обладнання лазерної обробки матеріалів». 1990-го, працюючи деканом факультету хімічного машинобудування, він створив кафедру лазерної технології, конструювання машин та матеріалознавства, яку очолював до 2009 року.

За своє життя Володимир Сергійович Коваленко створив наукову школу, виховав цілу когорту науковців, які професійно працюють у різних куточках світу, прославляючи наш університет. Світла пам’ять про цю добру й чуйну людину назавжди залишиться в наших серцях.

Ректорат, Навчально-науковий інститут матеріалознавства та зварювання ім. Є. О. Патона, кафедра ЛТФТ

Прощання з Володимиром Сергійовичем відбудеться в понеділок 2 травня 2022 року об 11 годині на Байковому цвинтарі.